8.5.2012

TOLKKUA BORDEAUX´N HINTOIHIN

Viiniguru Robert Parker on jälleen sanonut painavan sanansa koskien Bordeaux´n viinihintoja. Mies,
jonka pisteiden ansiosta hinnat ovat vuosien varrella saavuttaneet ajoittain melkoiset sfäärit, on nyt sitä mieltä, että vuosikerran 2011 hintoihin on saatava joku tolkku ja kohtuus. Muutoin viineille ei tule olemaan riittävää kysyntää jyrisee Parker.
Laadullisesti 2011 on Parkerin mielestä aivan kelpoa, kuten 2001 tai 2008, mutta hintojen on laskettava dramaattisesti ja hän kehottaakin tuottajia myymään viininsä nopeasti.
Parkerin tutkinnat espanjalaisen Master of Winen, Pancho Campon toimista Parkerille työskennelleen Jay Millerin suhteen päätyivät Campon eroamiseen arvostetusta instituutista. Hyvä niin, sillä Campoa odotti joka tapauksessa 2-3 hyllytys Master of Wine-tittelistä. Pancho Campo on mielestään ällistyttävien syytteiden vuoksi ilmoittanut siirtyvänsä takaisin tapahtumajärjestäjäksi ja antaa viinimaailman mennä menojaan. Kovasi kritisoitu Campo on järjestänyt Espanjassa mm. viini& ilmastonmuutos-konferensseja sekä kouluttanut Spanish Wine Academyn puitteissa WSET-tutkintoja.

Ei kommentteja: