29.5.2012

LUOMUVIINIT VIRALLISIKSI

EU on vihdoin antanut luvan markkinoida orgaanisesti valmistettuja viinejä myös etiketeissä. Tähän saakka on ollut luvallista mainita, että viini on tehty luonnollisesti viljellyistä rypäleistä.
Peistä on väännetty mm. kategorian sulfiittipitoisuuksista ja nyt on päästy yhteisymmärrykseen seuraavasti:
100 mg/l punaviineissä ja valko- sekä roséviineissä 150 mg/l, eli 30-50% vähemmän, kuin perinteisesti valmistetuissa viineissä.
Tähän meni siis ainoastaan kymmenen vuotta. Yhtenäistä merkintää onkin kaivattu, sillä erilaisten merkintöjen seuraaminen tekee kuluttajan elämästä hankalaa.

Etiketteihin alkaa tulla tästä vuodesta eteenpäin muitakin tietoja tarjoilusuositusten lisäksi. Kesäkuussa astuvat voimaan maito- ja valkuaismaininnat sekä lisää allergeenimerkintöjä (kaseiini- ja albumiini)1.7.2012 alkaen. 



Ei kommentteja: