29.2.2012

Vuoden viinit kilpailun tunnelmat ennen tuloksiaUrakka valmistui sunnuntaina. Kuusi päivää takana tiukkaa maistamista, saldona yli 500 viiniä jaettuna 17 sarjaan. 
Yllätyksiä ”halvemmissa” sarjoissa ei juurikaan ollut. Sama tasaisuus sitten jatkui kalliimmissakin sarjoissa. Kokonaisuutena kisaan mukaan ilmoitetut viinit olivat laadukkaita, hyvin tehtyjä. Ehkäpä juuri tämän takia, etenkin uuden maailman sarjoissa, viinit olivat huomattavan toistensa kaltaisia. Ei niistä juurikaan pystynyt erottamaan maita, alueista puhumattakaan, mutta ei sitä lajikettakaan kovin selkeästi erottanut. Minusta se oli , taas kerran, yllättävää. Nämähän ovat juuri viinejä, mitkä myydään lajikkeiden mukaan, enemmän kuin alueen.
Euroopan vastaavissa oli hieman enemmän eroja, mutta ”new world” oli levinnyt tännekin. Viinit olivat isoja, hedelmä hillomaista, tanniinit pehmeitä. Persoonat puuttuivat.
Arvoviinisarja oli oikeastaan ainoa, mistä löytyi oikeita eroja ja laatua. Olihan siinä viinejä ympäri maailmaa. Niitä oli kiva maistaa!
Rosé-sarjasta ei jäänyt mitään ihmeellistä käteen. Samppanjoissa oli tyyleissä isoja eroja, ainoastaan makea puuttui. Ne olivat vaikeita maistaa, ei niitä kovin usein tule vakavasti vertailtua, harjoituksen puutetta. 
Väkevöidyt olivat kanssa laidasta laitaan, finosta vanhaan porttiin. 
Tässä vaiheessa voittajista ei ole tietoa, ei auta kuin odottaa messuja, tulokset julkaistaan messujen ensimmäisenä päivänä 14.3.! / Jukka

Ei kommentteja: