16.11.2012

Laivauutisia - Eckerö Linen uudet viinit

Tämä viininhöyryinen viikko päättyi Eckerö Linen uusien laivaviinien maistamiseen Finlandia-talolla. Alkuun ajattelin, että onpa rohkeaa ottaa kaikki viinit yhdeltä talolta, kunnes kuulin, mistä talosta on kyse.
Italian suurin ja kaunein, Casa Vinicola Zonin tuottaa viiniä Veneton lisäksi Piemontessa, Toscanassa, Sisiliassa, Apuliassa ja ties missä Jenkkien Virginiaa myöden. Viiniä viedään sataan maahan, eli ihan pikkupuodista ei ole kysymys.

Mikä parasta, tänään maistetut viisi viiniä olivat kaikki hyvin erilaisia ruokaviinejä ja eivätkä uponneet ihan siihen halvimpaan hintaluokkaan, sillä näin se vaan on - laatu maksaa. Laivan viinit Apulo Bianco ja Rosato Brindisistä sekä Montecampo Rosso Vicenzasta löytävät lasiin 11,90€ pullohintaan. Omat ehdottomat suosikit ja näköjään kapteeninkin, "Captain´s Choice" Symposio Sisiliasta ja Aquilis Friulista on tehty Bordeaux-gurun Denis Dubourdieun konsultoimana. Se tuntuu ja maistuu. Hintaa näillä kapun valinnoilla on 18,90 pullolta.

Aiemmin laivan viininä on ollut Santa Rita Chilestä. Laivan markkinointiporukka kuitenkin päätti luottaa siihen, mikä Ruotsissa myy, Italiaan. Taas me siis junnataan jälkijunassa. Italia nousee Ruotsissa, on nyt ykkösenä 28% osuudella punaviineissä ja on nousua Suomessakin, 4. sija ja nousua 16% viimeisen kolmen kuukauden aikana. Henkilökohtaisesti voisin tietty myös sanoa, että uskokaa nyt ihmiset hyvät, että ne parhaat viinit tulevat Italiasta;).

Ei kommentteja: