13.12.2011

LAHJUKSIAKO VIINIARVIOINNISTA??


13.12. LAHJUKSIA VIINIARVIOINNISTA??
Robert Parkerin The Wine Advocatesta juuri eronneen Jay Millerin sekä Espanjan Viiniakatemian pomon, Pancho Campon väitetään veloittaneen jopa 40.000 euroa espanjalaisilta viinitaloilta, joihin Campo on järjestänyt vierailuja Millerille.
Luonnollisesti molemmat syytetyt kieltävät kaikki väitteet, vaikka onhan näistä maksuista puhuttu kautta maailman sivun. Laskutuksen väitetään tapahtuneen The Wine Academy of Spain´in kautta, eikä tämä valitettavasti ole ensimmäinen kerta, kun Pancho Campo on syytettyjen penkillä talous-epäselvyyksistä.
Campo ja Miller väittävät yhdestä suusta The Wine Advocaten maksaneen kaikki Millerin kulut. Laskutusta on ainoastaan Campon mukaan syntynyt yleisölle järjestetyistä seminaareista ja tastingeistä, eikä näitä kuluja ole koskaan maksettu The Wine Advocatelle. Kukaan ei siis oikeastaan ole syyllinen, eikä ainakaan Parkeria haluta sotkea soppaan.
Campo myös vähän epäselvästi selittää, että hänen yrityksensä, The Wine Academy of Spain´in henkilökunnalle on painotettu, ettei Miller voi missään olosuhteissa vastaanottaa maksua, ravintolaillallisia, eikä muitakaan lahjoja.
Aiemmin tänä vuonna Miller oli mukana Campon järjestämässä masterclass-seminaarissa Jumillassa. Tällöin paikallisen viinialan järjestön Asevin´in väitetään lähetelleen viinitaloille postia, joissa kerättiin jälleen varoja. Campon mukaan homma laitettiin jäihin, kunnes viinitiloja oli informoitu, ettei heidän tarvitse maksaa kenellekään vierailuista tai näytteiden lähettämisestä.
Tämä lienee melko vaiettu asia koko viinimaailmassa, eikä takuulla lainkaan tavatonta. Mm. puhutaan, että Chileen Suomestakin ammattilaisille järjestetyille matkoille kerätään varoja tiloilta, joihin toimittajia ja muita alan asiantuntijoita lähetetään vierailuille. He maksavat mahdollisuudesta päästä esille, jota voi tietty niin halutessaan, pitää normaalina markkinointikuluna..
Espanjan soppa on päätymässä siihen, että Pancho Campo nostaa syytteitä herjauksesta sekä aiheettomista hänen yritystään koskevista syytöksistä ja Jay Miller onkin jo sopivasti eronnut The Wine Advocaten palveluksesta siirtyäkseen konsulttitehtäviin.

Ei kommentteja: