24.10.2010

Jyväskylä - Ei pöllömpi


Viikonloppu Jyväskylässä, ei muuta etukäteistietoa kuin reilun 3h junamatka…
Yöpuu ja Pöllöwaari..Wow..siis ihan totta. Symppis oikea vanha hotelli. Ei mikään steriiliketju, missä pitää katsoa ikkunasta ulos tietääkseen missä on. Tunnelmallinen, mukava, oikea boutique-hotelli keskellä Suomea. 
Hotellin ravintola, Pöllöwaari, on niittänyt mainetta, eikä turhaan. Viinilista on tasapainoinen, täynnä hienoja viinejä. Painotus on vanhassa maailmassa ja varsinkin, Bourgogne-osuus on herkullinen. Eikä hinnat pelota! 
Ruska-ajan herkkumenun kumppaniksi päädyimme Ramonetin Chassagne-Montrachet 1er  Cru Morgeotiin ja Denis Mortetit Gervrey-Chambertiiniin. Itsekehun uhalla, valinnat olivat loistavat!
Ruoka oli kerrassaan hyvää. Alkupalan pikkuahvenet olivat juuri sopivan kiinteitä, eivätkä liian etikkaisia. Hirvimedaljonki, hirveen hyvää!
Hyvänä lounaspaikkana voin suosittelen Soppabaaria: soppaa ja napsuja (pieniä suolaisia). Paikka sijaitsee vähän tylsästi kauppakeskuksessa, mutta se annettakoon anteeksi. Listalla on muutama keitto ja pasta, mutta niiden lisäksi nyt oli ”ekstrakeitto”, eli lista elää tilanteen ja raaka-aineiden mukaan. Pisteet siitä.

Kulttuurinnälkää kannattaa käydä sammuttamassa aseman lähellä sijaitsevassa taidemuseon grafiikkakeskuksessa. Kaunis vanha talo, tunnelmallinen tila vaihtuville näyttelyille.  

Ei kommentteja: